У цьому році майже по всіх показниках знизився рівень виробництва с/г продукції

Приміром, за січень-вересень поточного року всіма категоріями господарств реалізовано на забій 60,2 тисяч тонн худоби та птиці в живій вазі, що на 6,1% менше, ніж за відповідний період 2014 року.

ГУ статистики в Хмельницькій області звітує за 9 місяців 2015 року. Так, вироблено 458,6 тисяч тонн  молока, що на 4,2% менше.  Яєць у цей період вироблено  1269,3 млн. штук, а у відсотковому еквіваленті це на 17,0% менше, ніж у 2014 році.

Слід відмітити, що в аграрних підприємствах нарощено обсяги реалізації худоби та птиці на забій на 0,9%, виробництва молока – на 8,0%, тоді як яєць – скорочено на 17,8%.

А середній надій молока від однієї корови зріс на 205 кг, що дорівнює майже 5%. Зросла також продуктивність курей-несучок з 258 до 261 яйця, або на 1,2%.

Підсумовуючи скажемо, що від господарств населення області отримано 48% загального обсягу виробництва м’яса, 74% молока та 10% яєць.