Аналітики Мінекономіки вирішили дослідити динаміку вартості випічки святкової паски порівняно з 2015 роком. Запевняють, що цього року домашня паска подорожчала на третину.
Аналітики виявили, що випічка паски в домашніх умовах буде коштувати 22,04 грн, що на 33,9% дорожче, ніж у 2015 році.
Читайте також: На Великдні свята українці зекономлять на м’ясі
«Найбільше на зростання кінцевої вартості домашньої паски вплинуло подорожчання родзинок. Їх частка становить понад 30%. Найбільшу негативну динаміку з інгредієнтів паски показали сухі дріжджі. Упаковка в 11 г у 2016 році коштує 4,90 грн, що на 181,6% дорожче, ніж у минулому році», – повідомляють в Мінекономіці.
Цікаво, що деякі важливіінгридієнти для паски подешевшали. Це борошно (-22,4%) і курячі яйця (-19,8%).