Активізація імунної системи - це та тема, яка часто з'являється з настанням зими. Дуже часто в цей період дорослі та діти хворіють на застуду. Знову обговорюють аргументи за і проти щеплень від грипу, журнали публікують статті про те, як уникнути зимових захворювань, а продукти з вітаміном С швидко розбирають в магазинах.
Варто наголосити на тому, що профілактика все ж краща, ніж лікування. Давайте звернемо увагу на продукти для підвищення імунітету. Вже їх-то ми можемо їсти цілий рік і зміцнювати своє здоров'я!
ЧАСНИК
Часник бореться з інфекціями і бактеріями, завдяки своїм противірусним властивостям і антибактеріальним характеристикам. Він також є потужним антиоксидантом і одним з найпростіших продуктів для включення в раціон.
МЕД
Щоденне споживання меду допоможе вам зміцнити імунну систему. Його антиоксидантні, антимікробні та антибактеріальні властивості борються з інфекціями, вірусами, бактеріями і грибками.
Мед також покращує роботу травної системи, заспокоює біль у горлі, лікує кашель, сприяє загоєнню ран і шрамів.
ІМБИР
Імбир - добре підвищує імунітет. Він має потужні антиоксидантні, протизапальні та антимікробні властивості. Це допомагає підвищити імунну функцію і пошкоджені клітини. Крім того, ця пряність, стимулює травлення, допомагає зняти здуття живота, спазми і нудоту.
РИБА
Прекрасне джерело Омега-3 жирів, які допомагають в боротьбі з бактеріями. У рибі також присутній цинк, а він включає імунні клітини.
ЧАЙ
У чаї міститься амінокислота, яка допомагає імунній системі залишатися сильною. L-теанин присутній у всіх типах чаю. Навіть кава без кофеїну має велику дозу цієї амінокислоти.
ЙОГУРТ
Організму все більше і більше варто мати хороші бактерії, а йогурт є їх джерелом. Живі культури стимулюють імунну систему боротися з хворобами.
ЦИТРУСОВІ
Це, мабуть, найвідоміші продукти для підвищення імунітету. Апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони і лайми є відмінним джерелом вітаміну C, який допомагає підтримувати захисні сили організму проти інфекцій.
ГРИБИ
Протягом століть люди їли гриби для підтримки здоров'я імунної системи. Сучасні дослідники тепер знають чому. Гриби збільшують виробництво і активність лейкоцитів, роблячи їх більш агресивними. Це добре, коли організм бореться з інфекцією.
ГОРІХИ
Горіхи містять багато антиоксидантів, вітамінів і хорошу дозу цинку. Ці маленькі продукти для підвищення імунітету легко носити з собою в якості перекусу.
ЯСКРАВІ ОВОЧІ
Яскраві зелені, жовті та оранжеві овочі мають найвищу кількість каротиноїдів. Це антиоксиданти, які допомагають вашій імунній системі тримати себе в формі. Перед вами величезна різноманітність: перець, морква, кабачки, шпинат, брокколі. Вибирайте і експериментуйте з різними стравами.