Найбільше у січні ціна впала на свинину та яйця, а ось овочі та сир подорожчали.
Станом на 01 лютого 2017 року ціни на більшість основних соціально важливих продовольчих товарів в області є нижчими ніж середні ціни по Україні.
З початку поточного року найбільше знизились ціни по області на яйця курячі – 8,9% та свинину – 7,9 відсотків. Підвищення цін на сир, овочі та гречану крупу пояснюють сезонним зростанням цін.
В області постійно проводять такі заходи, для контролю цінової ситуації:
- підтримка підприємствам-виробникам у створенні фірмової роздрібної мережі (в області діє 431 фірмовий магазин);
- облаштування в магазинах області відділів (секцій, куточків) для представлення продуктів харчування за цінами виробників (облаштовано 265 відділів);
- проведення ярмаркових заходів (протягом 2016 року в населених пунктах області проведено 2718 ярмарок з продажу сільськогосподарської продукції);
- робота обласної та місцевих робочих груп з вивчення цінової ситуації на ринку послуг і основних продовольчих товарів (протягом січня 2017 року обласною робочою групою здійснено 4 виїзних моніторинги 2 закладів торгівлі та 2 ринків у місті Хмельницький, місцевими робочими групами проведено 217 перевірок закладів торгівлі у 59 населених пунктах області).