Успенський піст 2017: дати, традиції

З 14 по 27 серпня всі православні відзначають найкоротший і найсмачніший піст - Успенський

Він триває два тижні - з Медового спаса до дня Успіння Богородиці.

Вважається, що цей піст такий же суворий, як і Великий. Виключаються продукти тваринного походження: м'ясо, птиця, яйця, молочні продукти - як і в будь-який пост. Риба дозволена тільки одного разу - в Свято Преображення Господнього, він же Яблучний спас - 19 серпня.

Успенський піст 2017: як правильно харчуватися

По понеділках, середах і п'ятницях рекомендується сухоїдіння. Тобто можна вживати лише свіжі продукти, які не пройшли термічну обробку, і звичайно, ніякого масла.

У вівторок і четвер - гарячі страви без олії, а у вихідні дозволено ялин (рослинні масла) і вино. Вино і масло дозволені також 19 серпня, на Яблучний спас.

28 серпня, п'ятниця - Успіння Пресвятої Богородиці - кінець поста.

До теми: Коли три Спаси в серпні 2017 року, а також дізнайтесь триденну програму фестивалю «Медовий спас»