Солодкі рецепти: Яблучні чупа-чупси, трояндочки та інші

Крім традиційної шарлотки з яблуками, а також запечених яблук з медом і корицею, є не зовсім звичайні рецепти, які можуть стати вашими улюбленими.

Проте не думайте. Що на їх приготування піде більше часу. Сил чи фінансів! Зовсім ні! Але ж який смак!..

Пиріг з манною крупою

Цей пиріг готується не просто швидко, а дуже швидко. Ну, а результат вас обов'язково порадує!

Буде потрібно:

манна крупа - 1 ст.л.

борошно - 1 ст.л.

цукор - 1 ст.л.

молоко - 1 ст.л.

розпушувач - 1,5 ч.л.

лимонний сік - 1 ст.л.

яблука середнього розміру - 5 шт.

вершкове масло - шматочок

Приготування:

1. Змішати всі сухі продукти - манку, борошно, цукор і розпушувач.

2. Яблука натерти на крупній тертці і скропити лимонним соком, щоб вони не потемніли.

3. Форму для випікання змастити вершковим маслом, рівномірно висипати склянку сухого тіста, покласти шар яблук, потім - знову суха суміш і яблука, а потім ще раз суміш.

4. Перед тим, як поставити пиріг в духовку, рівномірно залити його склянкою дуже гарячого молока, акуратно за допомогою вилки проткнути пиріг багато разів, щоб молоко дістало до нижнього шару.

5. Випікати близько 50-60 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Яблучні чупа-чупси

Буде потрібно:

невеликі яблука - 5 шт.

цукор - 300 г

масло вершкове - 20 г

вода - 3-4 ст.л.

сік лимона - 1 ч.л.

харчовий барвник (за бажанням)

вода - 3-4 ст.л.

Приготування:

1. Яблука вимити, обсушити, вставити дерев'яні палички і перевірити, що яблуко добре тримається на них.

2. У каструлі з товстим дном змішати масло, сік лимона, цукор і 3-4 столові ложки окропу, тримати на маленькому вогні, помішуючи, щоб цукор розчинився, до тих пір поки карамель не набуде золотистого відтінку (в цей момент можна додати харчовий барвник).

3. Яблуко на паличці дуже швидко занурювати в карамель і опустити в ємність з холодною водою.

Яблучні трояндочки

Буде потрібно:

готове листкове тісто - 250 г

великі червоні яблука - 2 шт.

цукор - 3 ст.л.

вода - 200 мл

цукрова пудра для посипання

Приготування:

1 Яблука нарізати часточками товщиною 2-3 мм.

2. У каструлю налити воду, довести до кипіння і додати цукор. Покласти часточки яблук і варити близько 2-3 хвилин. Зняти каструлю з вогню і злити воду.

3. Тісто тонко розкачати і порізати на смужки шириною 3 см і довжиною 25-30 см. На кожну смужку тіста покласти 5-7 часточок яблука одна за одною. Часточки повинні знаходити одна на іншій і виступати за верхній край тіста приблизно на одну третину.

4. Акуратно згорнути смужку з яблуками в трояндочку. Нижній край загорнути всередину.

5. Деко застелити папером для випічки і викласти на нього трояндочки. Випікати 30 хвилин при температурі 200°С.

6. Готові трояндочки остудити і посипати цукровою пудрою.

Яблучна пастила

Буде потрібно:

кисло-солодкі яблука - 1 кг

обсмажені волоські горіхи - 100 г

цукор - за бажанням

вода - 1 ст.л.

Приготування:

1. Яблука очистити від шкірки і крупно порізати, горіхи подрібнити.

2. У велику каструлю з товстим дном влити 1 склянку води, додати яблука і варити під кришкою на повільному вогні, постійно помішуючи. Коли яблука стануть м'якими, розім'яти їх в пюре, використовуючи блендер, щоб не було грудок. За бажанням можна додати цукор і ще поварити, щоб цукор розчинився. Додати горіхи.

3. Готове пюре намазати на папір для випічки і просушувати в добре провітрюваному приміщенні 2-3 дні. Якщо поверхня пастили вже виглядає сухою, її треба акуратно перевернути і посушити з іншого боку ще півдня.

4. Зберігати пастилу великими пластами, загорнутими в папір, в сухому і прохолодному місці.