Новий Рік 2020: що готувати і в чому зустрічати

Зовсім скоро Новий рік 2020 року, який за східним календарем буде роком Білого Сталевого Щура.

З цієї тотемної тварини починається дванадцятирічний цикл китайського календаря. Це означає, що рік буде важливим для кожного зі знаків Зодіаку. На Сході знають, що планувати своє майбутнє, змінювати його потрібно саме в рік Щура. Дуже важливо правильно зустріти Новий рік 2020. Кorrespondent.net підкаже, в чому зустріти новий рік 2020 і що приготувати на святковий стіл.
Як одягатися на Новий рік 2020 / фото: http://vedmochka.net/
Про те, яку сукню обрати на Новий рік, жінки замислюються вже на початку грудня. Одні шукають наряд не поспішаючи, ретельно вибираючи модель і колір, дотримуючись порад астрологів і стилістів. А інші впевнені, що вписується в новорічний тренд можна в будь-якому вбранні, адже головне - позитивний настрій. І все ж, для того щоб не розлютити господаря року - Щура, варто вибрати відповідний наряд відповідно до порад фахівців в області моди і краси, астрологів.
Основні поради під час вибору вбрання на Новий рік 2020:
Колір
Кожен рік асоціюється з певним кольором. У Рік Сталевого Щура краще вбиратися в одяг білого або сірого кольорів і їх відтінки: молочний, кремовий, бежевий, світло-жовтий, сіро-коричневий, сріблястий, попелястий, пісочний. Добре виглядатимуть елегантні наряди пастельних, кавових відтінків, чорного кольору. А ось одягу червоного, синього, зеленого кольорів, а також нарядів з хижими принтами слід уникати. Астрологи радять одягати одяг певних відтінків, залежно від того, про що ви мрієте в 2020 році. Щоб привернути удачу, варто одягтися в біле, а якщо чекаєте змін в особистому житті - у сіре.
Декор
На новорічній сукні допускаються паєтки, блискітки або стрази. Можна навіть зшити сукню з тканин із люрексом.
Аксесуари
Якщо сам наряд може буквально горіти, то аксесуари до нього підібрати краще простіші або зовсім відмовитися від них. Важливо дотримуватися балансу, тільки тоді вдасться продемонструвати бездоганне відчуття стилю. Як аксесуари вибирають прикраси з металу або з металевими елементами. Це можуть бути ремені з красивими пряжками, клатчі з химерними застібками. Прикраси потрібні золоті або срібні. Акцентувати увагу варто на брошках, підвісках або кулоні. Новорічний тренд 2020 року - хутряне оздоблення.
Атмосфера
Йдеться про те, що, вибираючи вбрання для новорічної ночі, треба враховувати атмосферу святкування. Наприклад, немає сенсу вбиратися у вечірню сукню і туфлі на шпильці, якщо зустрічати Новий рік доведеться вдома. Варто одягти зручний одяг: светр, домашню сукню. І навпаки - майбутня галаслива вечірка - привід одягтися стильно. При цьому одяг має бути зручним, з натуральних тканин.
Фасон
В тренді - сукні на одне плече, як ніколи, актуальне маленька чорна сукня з блискучими вставками і сукня в підлогу з акцентом на розріз. Замість сукні можна підібрати тандем у вигляді плісированою спідниці середньої довжини або максі зі струмливим атласним топом або однотонною сорочкою. Упевнені в собі жінки можуть одягти в новорічну ніч комбінезон з укороченими брюками, звуженими донизу або, навпаки, дуже широкими штанинами.
Взуття
Перевагу віддають зручному взуттю, і не важливо, який у нього фасон або висота каблука. Єдине застереження стосується тапок: їх у Новий рік краще залишити в шафі.
У чому зустрічати Новий рік згідно зі знакам Зодіаку:
Овен. Може одягнутися в свято мега-яскраво, в наряді повинні бути присутніми паєтки або він сам зшитий з блискучого матеріалу. Не зайві тут великі прикраси.
Телець. Астрологи радять одягатися в біле, наприклад, у сукню зі струмуючих тканин з вирізом оливкового або коричневого кольору. Доповнити образ прикрасами кольору золота.
Близнюки. Загальна рекомендація для повітряних знаків - одяг прохолодних світлих відтінків, наприклад, перлового або попелястого, асиметричного крою.
Рак. Цінувальникам домашнього затишку Ракам потрібен наряд зручного фасону пастельних відтінків. З прикрас: тонкі ланцюжки, сережки-пуссети.
Лев. Знаки вогню можуть одягти одяг металевих і золотих відтінків. Образ не можна перевантажувати аксесуарами, вибирають кілька золотих прикрас.
Діва. Девіз ночі для них: дорого, стримано, елегантно. Тому надягають сукню в підлогу або комбінезон вільного крою, брючний костюм.
Ваги. Сріблястий колір приносить удачу цьому знаку, жіночний образ доповнюють масивні прикраси.
Скорпіон. Акцентувати увагу треба тільки на одному: можна вибрати маленьку чорну сукню, але з великим вирізом в області спини. З аксесуарів - великі сережки і модний клатч.
Стрілець. Можуть дотримуватися практично будь-якого образу, але відчувати в ньому при цьому потрібно комфортно. З кольорів: білий, сірий, блакитний.
Козеріг. Потрібно обрати м'які сукні-міді, що не утрудняють рухів, брючний комплект спокійних природних відтінків або костюм зі спідницею з ненав'язливим принтом.
Водолій. Астрологи радять бунтівникам по природі кардинально змінити імідж.
Риби. Тільки білий колір! Акцент зробити не на одязі або аксесуарах, а на зачісці.
Що приготувати на Новий рік 2020 / фото: domovodstvo-online.ru
Один з головних атрибутів свята - новорічний стіл. Господині продумують меню заздалегідь. Але в цьому році можна особливо не турбуватися: Щур дуже невибаглива в їжі, доїдає все до останньої крихти. Це означає, що будь-яка приготована страва буде актуальною, навіть найпростіша. Щуру сподобається, якщо їжа буде приготовлена ​​самостійно. Він не оцінить недбалість, а значить, покупну їжу на святковий стіл ставити не потрібно.
Зупинити вибір потрібно на фруктах, овочах, грибах, горіхах, насінні, м'ясі та рибі, сирах. Окрему увагу приділяють обсягу приготовленої їжі: вона повинна бути різноманітною, але не в великих кількостях. Щур досить ощадливий і може розлютитися, якщо їжу зі святкового столу просто викинуть.
Перш ніж ставити страви на стіл, його треба правильно декорувати і сервірувати. Доречні свічки і сріблястий посуд, білі серветки і скатертини.
На гаряче. В ідеалі - запекти в духовці великий шматок нежирного м'яса з овочами, наприклад, картоплею.
Гарнір. Будь-які крупи сподобаються Пацюкові, але найбільше - гречка, рис і сочевиця.
Закуски. Особливо сподобаються Пацюкові закуски з горішками і сиром. Хороші варіанти для закусок: гратен дофінуа, воловани з куркою і сиром, закусочний "Наполеон".
Десерт. Підійде частування з фруктами, домашня випічка з горіхами, торти.
Алкоголь. У цю новорічну краще не зловживати міцними алкогольними напоями.
Оптимально: коктейлі, шампанське, вино, лікери, інші слабоалкогольні напої.
Не метушіться, після святкового застілля залиште миття брудного посуду на наступний день.
Закуска "Мандаринка"
Інгредієнти:
Плавлений сир - 200 гр.;
  • Часник - 12 гр.;
  • Майонез - 14 гр.;
  • Оливки б/к - 70 гр.;
  • Паприка мелена - 30 гр.;
  • Листочки орегано, базиліка.
Приготування:
  • Натерти на дрібній тертці плавлений сир (заздалегідь потримати в морозилці).
  • Додати майонез, перемішати.
  • Набирати чайною ложкою сирну масу, формувати її навколо оливки у вигляді кульки-мандаринки.
  • Акуратно обваляти заготовки в меленій паприці.
  • За допомогою зубочистки зробити в сирних кульках проколи, в які вставити листочки пряної зелені.
  • Поставити на 30 хвилин у холодильник перед подачею.
Свиняча шийка в пряно-медовому соусі
Інгредієнти:
  • Свиняча шия - 1 кг.;
  • Мед рідкий, лимонний сік - по 2 ст.л.;
  • Гвоздика - 7 шт .;
  • Спеції для м'яса, сухий часник - 1 ст.л.;
  • Чорний перець мелений - ½ ч.л.;
  • Рослинна олія - ​​3 ст.л.
Приготування:
  • Відрізати надлишки жиру і плівок.
  • Надрізати за допомогою гострого ножа хрест на хрест смужки (надрізи не повинні бути дуже глибокими, приблизно 1-2 см.
  • Змішати рослиннеу олію і влити тонкою цівкою рідкий мед.
  • Додати в однорідну масу часник, перець, спеції для м'яса і сіль. Ретельно розмішати.
  • Влити лимонний сік. Збивати емульсію, поки вона не стане густою і однорідною.
  • Викласти свинину на фольгу, змастити соусом з усіх боків.
  • Вставити в надрізи бутони гвоздики.
  • Запікати 60-80 хвилин за температури 200 С. Час випічки залежить від розміру м'яса.
  • Зняти фольгу, змастити соком, що виділився і відправити в духовку ще на півгодини.
  • Полити ще раз ароматним соком м'ясо, залишити на 15 хвилин для охолодження і з'єднання смаків.
  • Нарізати на порційні шматочки і подавати до столу з будь-яким гарніром.
Листковий салат "Морська зірка"
Інгредієнти:
  • Креветки королівські - 300 гр.;
  • Сьомга малосольна - 150 гр.;
  • Кунжут - 15 гр.;
  • Рис - 50 гр.;
  • Соєвий соус - 2 ст.л.;
  • Яйця - 3 шт.;
  • Сир плавлений - 2 ст.л.
Приготування:
  • Відварити й остудити рис, полити соєвим соусом, викласти першим шаром.
  • Відварити креветки і яйця, натерти останні на тертці.
  • З'єднати яйця з нарізаними креветками і плавленим сиром. Викласти другим шаром.
  • Викласти тонким шаром сьомгу.
  • Оформити салат цілими креветками і кунжутом.
  • Викласти салат у тарілку у формі зірки, але можна викласти салат і на звичайній, надавши форму морської зірки.
Новорічний торт зі шпинатними коржами і малиновим конфі
Інгредієнти:
  • Малина - 300 гр.;
  • Вода - 100 мл.;
  • Желатин - 5 гр.
Для шпинатового коржа:
  • Яйця - 2 шт.;
  • Пюре шпинату - 40 гр.;
  • Підсолоджувач - 5 гр.;
  • Лимонна цедра половинки лимона
  • Розпушувач - 1 ч.л.
Для коржа з ​​рікоттою:
  • Рікотта - 600 гр.;
  • Желатин - 10 гр.;
  • Вода - 60 мл.;
  • Підсолоджувач - 10 гр.;
  • Ваніль - 10 крапель.
Приготування:
  • Подрібнити малину блендером, протерти через сито. Кісточки заливають холодною водою і проціджують.
  • Залити водою від малини желатин, дати постояти 15 хвилин. Нагріти до розчинення, перемішати з малиновим пюре.
  • Вилити пюре з желатином у форму діаметром 16 см, прибрати в морозилку, мінімум, на 3 години, можна на ніч.
  • Розігріти духовку до 170 С.
  • Відокремити білки від жовтків, збити їх до піків (3-5 хвилин).
  • Розморозити шпинат, подрібнити в пюре. Можна додати 1 ст.л. води, якщо не буде вистачати рідини.
  • Перемішати жовтки, шпинат, борошно, розпушувач, підсолоджувач і цедру лимона.
  • Ввести акуратно, по 1-2 ст.л., білки.
  • Випікати в силіконовій формі діаметром 18 см 25 хвилин. Дати бісквіту трохи охолонути, потім вийняти з форми.
  • З охололих бісквітів зрізати скоринки - і верхні, і нижні.
  • Желатин замочити холодною водою на 15 хвилин. Нагріти до розчинення.
  • З'єднати 400 гр. рікотти з подсолоджувачем
  • Додати желатин до рікотти, добре перемішати вінчиком до гладкого стану.
  • Решту крему потрібно буде приготувати так само, але вже після того, як торт трохи охолоне, і його можна буде дістати з кільця.
  • У сік лимона додати воду, щоб стало 60 мл рідини.
  • Покласти перший бісквіт в кільце, просочити його лимонним соком (30 мл).
  • Викласти на бісквіт 100 г крему. Потім зробити невеликий бортик з крему, всередину якого покладемо малинове конфі. На бортик знадобиться, приблизно, 50 г крему.
  • Поверх малини знову намазати крем (близько 80 г).
  • Покласти другий бісквіт, просочити соком. На другий бісквіт викласти крем.
  • Прибрати в холодильник на 2-3 години.
  • Приготувати крем для боків, дістати торт з кільця, нанести крем на боки, знову надіти кільце і прибрати в холодильник ще на 2-3 години.