Борщ потрапив до рейтингу найсмачніших супів за версією СNN

Український червоний борщ оцінили і в Америці. Американські журналісти написали, що шматки ніжного буряка плавають у яскраво-червоному бульйоні для супу, який так люблять в Україні й у всій Східній Європі.

Вони підкреслили, що хоча суп іноді приписують до російської кухні, та це твердження викликає суперечки. Зараз українські кухарі проводять кампанію із внесення своєї версії борщу до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Зазначимо, що крім української страви до списку найкращих супів потрапили американський гамбо, іспанський гаспачо, харіра з Марокко та безліч інших.

Нагадаємо, приготування українського борщу ввійде в Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини України за рекомендацією Експертної ради при Міністерстві культури та інформаційної політики.