Мікрохвильовка - це, звичайно, дуже зручно і швидко. Господині тільки зовсім недавно звикли до того, що в мікрохвильовку не повинні потрапляти металеві предмети. Але це ще не всі заборони. Є кілька продуктів, які ні в якому разі не повинні туди потрапляти. Пояснюємо, чому.
Яйця не можна гріти в мікрохвильовці, так різке підвищення температури викликає конденсацію пари усередині, тому велика ймовірність, що яйце вибухне, як тільки ви почнете його чистити.
Червоний гострий перець можна гріти в мікрохвильовці - він може як вибухнути, так і перетворитися в пекучий аерозоль, а то і спалахнути. Все це через речовини капсаїцин, яке відповідає за гостроту і пекучість - адже воно випаровується при нагріванні.
Заморожене м'ясо теж не треба розморожувати в мікрохвильовці, так як це не дозволить розморозити лід всередині шматка, також це загрожує збереженням інфекцій, які є на ньому.
Не можна нагрівати кисломолочні продукти - молоко в них просто-напросто скисне, а живі біфідо-і лактобактерії будуть знищені високою температурою.
Те ж саме стосується молочних сумішей та грудного молока - в них також знищуються імуностимулюючі белкі.Сосіскі і бекон краще не нагрівати в мікрохвильовій печі, так як утворюються шкідливі продукти окислення холестерину.
Картоплю не можна нагрівати - міститься в ньому крохмаль піддається гідролізу і перетворюється на шкідливі ізомери.Зерновие каші не слід нагрівати, так як в них руйнуються корисні компоненти і виділяються вільні радикали.
Ягоди не варто гріти, так як нагрів знищує вітамін C, також може призвести до пошкодження оболонки через втрату продуктом рідини.
Гриби не рекомендується нагрівати, так як це видозмінює білок, з якого вони складаються, роблячи його шкідливим для засвоєння.
Те ж саме стосується меду - після нагрівання він позбудеться всіх корисних властивостей.
Зелень не треба нагрівати з тих же причин. Плюс відбувається перетворення містяться в них нітрати в нітрозамін, що представляє собою отруту.