«Ніхто не може зрозуміти істини, поки не скуштує кавового пінного блаженства»
Єменський шейх Абд-аль-Кадир в 1587 році.
Знаєте про що поговоримо з професійними працівниками стоматологічної клініки
Про «ту» без кого не проходить наш ранок... Про «ту» що заряджає нас енергією...
Цей, безумовно підбадьорливий напій здатний надавати на організм, як користь, так і згубну шкоду
У 19 столітті ніколи не говорили, що каву п'ють, - завжди говорили каву «відкушують». Натуральна кава - це прекрасний напій, що бадьорить. Він впевнено зайняв перше місце в повсякденному раціоні більшості людей.
Але варто знати:
Кава володіє і рядом недоліків:
- Надмірне вживання цього напою здатне викликати залежність. Може з'явитися безсоння і роздратування.
- Одним з недоліків кави є, то, що він заважає засвоєнню цілого ряду мікроелементів і вітамінів, в тому числі кальцію, магнію, натрію.
- При вживанні кави в організмі відбувається зміщення балансу лугів і кислот.
- Кава впливає на зменшення щільності кісток, при цьому зуби також стають дуже крихкими, і втрачають свій блиск.
Кава має низку позитивних властивостей:
- Має бактерицидні властивості.
- Є антиоксидантом, що сприяє перешкоди запальних процесів на слизової оболонки порожнини рота.
- Перешкоджає утворенню ракових клітин. Сприяє профілактиці утворення раку горла і раку ротової порожнини.
- Сприяє виділенню гормону радості.
- Використовується в косметології.
Ви повинні па'мятати:
- Білі зуби - це не тільки естетична сторона. Відкрита посмішка викликає прихильність до себе співрозмовника і надає впевненість своєму власникові.
- При вживанні дуже гарячої кави або кави з морозивом, контрастні температури призводять до утворення мікротріщин і підвищують чутливість зубів.
- Мікроскопічні частинки містять пігментні молекули хромогени, які, потрапляючи на емаль, осідаючи на пористої поверхні, забиваються в пори і тріщини і призводить до фарбування зубів. Зубна емаль втрачає білосніжний колір, блиск і стає тьмяною, набуваючи жовтуватий або навіть коричневий відтінок.
- Кава містить кофеїн і важкі вуглеводи, какао-масло, які при вживанні у великій кількості не тільки осідають на зубах, але і по краю ясен утворюючи темний ореол. На поверхні ясен на місці ореолу скупчуються величезна кількість хвороботворних мікроорганізмів.
- А надмірне вживання кави і міцного чаю, веде до зміни кольору зубів. І як наслідок в більшості випадків впоратися самостійно з цією проблемою не представляється можливим.