Їх можна посмажити з присутністю дріжджів і без них. Наявність сиру, натурального йогурту або трохи тертих яблук серед інгредієнтів поліпшать смак цих оладок
Як і для сирників і запіканок з гарбузом, краще подбати про те, щоб у вас було пюре. Для нього гарбуз можна запекти або відварити. Найсмачніше все ж запекти. Зручно, що пюре можна приготувати про запас і зберігати його в контейнері в холодильнику. Овоч для оладок потрібно вибирати солодких сортів, щоб не довелося класти багато цукру.
Гарбузові панкейки
Інгредієнти:
Гарбузове пюре – 120 г Кефір – 1 скт. Яйце куряче – 1 шт. Цукор – 50 г Сіль – 0,5 ч. л. Борошно пшеничне – 200 г Сода, кориця – по 1 ч. л. Масло – 1 ст. л.
Як приготувати:⠀
Гарбуз почистити, порізати. Запекти за 160 градусів або відварити. Подрібнити блендером до однорідного стану. У мисці змішати гарбузове пюре, кефір, яйце, цукор і сіль. Просіяти до рідких інгредієнтів борошно із содою і корицею, ретельно розмішати. Додати олію та знову перемішати до однорідності. Випікати на гарячій сухій сковороді до готовності. Подавати з йогуртом, медом або варенням.
Гарбузові оладки ванільні
Інгредієнти:
Гарбузове пюре – 150 г Яйце – 1 шт. Цукор – 25 г Сіль, ванільний цукор – за смаком Борошно – 110 г Олія – 1 ст. л.
Як приготувати:
Змішати пюре з яйцем. Додати цукор, ванілін і щіпку солі. Просіяти борошно і ретельно перемішати. Додати олію. ⠀ Смажити з двох боків до готовності.
Гарбузові оладки дріжджові
Гарбузове пюре – 150 г Борошно – 200 г Дріжджі – 2 ч .л. Цукор – 3 ст. л. Яйця – 2 шт. Молоко, натуральний йогурт – по 200 мл Кілька крапель лимонного соку Вершкове масло – 40 г
Як приготувати:
Змішати всі сухі інгредієнти. Окремо збити яйця і змішати з молоком і йогуртом. Додати гарбузове пюре. З'єднати всі інгредієнти і перемішати. Відправити в холодильник на 30 хвилин. Смажити до готовності.