З приходом осені в раціон входить такий овоч, як гарбуз. Це унікальний продукт, про користь якого можна говорити багато. У ній міститься багато корисних і необхідних мінералів, мікроелементів, вітамінів. Її корисна дія позитивним чином впливає на стан всього організму. Завдяки вживання страв, на основі гарбуза, підвищуються імунні функції організму, поліпшується настрій і зір. Адже цей овоч — багате джерело вітамінів С, В1, В2, Е, К, і бета-каротинів.
Такі страви мають не тільки чудовий смак, але і відрізняються низькою калорійністю. Адже гарбуз (більше тут ) — низькокалорійний продукт, тому що на 90% складається з води. Її харчова цінність 100 г дорівнює 28 ккал. Тому цей овоч рекомендують включати в різні дієтичні системи харчування. Гарбузова каша, або просто запечена гарбуз відмінний сніданок для тих, хто стежить за фігурою, хоче налагодити роботу травної системи і скинути вагу.
В арсеналі кожного кулінара існує безліч рецептів приготування цього неймовірно корисного овоча. Її гасять, маринують, запікають, смажать. А знаменита гарбузова каша знайома з дитинства кожній людині. Ідеальним з точки зору дієтичного харчування є поєднання рису та гарбуза. Адже рис також багатий на мінерали і корисні мікроелементи. Крім того, рис — кращий з природних абсорбентів. Він як губка, може вбирати і виводить з організму людини шкідливі речовини і токсини.
Порадувати своїх рідних і близьких можна приготуванням не тільки звичайної молочної гарбузово-рисової каші, але і таким оригінальним рецептом, як ціла запечена в духовці гарбуз, та ще і фарширована рисом з сухофруктами. Своїм зовнішнім виглядом рисова каша в гарбузі нагадує блюдо з казки і особливо порадує це малюків. По складу рецепт звичайний, але ось спосіб приготування приємно здивує своєю простотою. Також використовуючи духовку можна приготувати ячну кашу в духовці .
Інгредієнти:
- Гарбуз 1, 5-2 кг.
- Рис 2 ст.
- Молоко 500 мл.
- Вершкове масло 30 гр.
- Сухофрукти курага, чорнослив, родзинки, горіхи Свіжі фрукти яблука Цукор, сіль за смаком
Приготування:
1. Необхідно взяти невелику гарбуз. Промивши її, гострим ножем акуратно у вигляді конуса зрізають верхню частину.