Фарбовані яйця – один із найважливіших атрибутів Великодня. Здавна свіжі курячі яйця фарбували в червоно-коричневий колір за допомогою лушпиння цибулі. У сучасному світі придумано багато оригінальних та незвичайних способів надати яєчній шкаралупі гарних відтінків.
У п'ятьох пластикових стаканчиках розведіть барвники для яєць різних кольорів. Багато води додавати не варто, розчин повинен бути концентрованим. За допомогою пензлика наносите різнокольорові кольорові плями по поверхні варених яєць. Коли барвники повністю висохнуть, фломастер чорного кольору намалюйте контури фантазійних візерунків або рослинні орнаменти.
Одна вилка червонокачанної капусти наріжте невеликими шматочками, складіть у каструлю і залийте водою, щоб вона ледве покривала овочі. Варіть капусту на плиті 40 хвилин|мінути|, потім остудіть і процідіть відвар. Змішайте капустяний відвар із 5 ст. л. оцту і опустіть у нього варені яйця. Кожні 15 хвилин перевертайте яйця, щоб вони рівномірно забарвилися. Чим довше витримки, тим більш насиченого блакитного кольору вийдуть крашанки. Для отримання синього відтінку яйця можна потримати всю ніч у відварі, тільки обов'язково поставте каструлю в холодильник. Дайте крашанкам повністю висохнути, потім за допомогою пензлика зробіть по поверхні яєць золоті бризки.