В Україні розпочався сезон заморожування ягід та овочів.
Морозильна камера - ідеальне місце, яке дозволяє зберігати продукти тривалий термін. Однак, є їжа, яку категорично заборонено заморожувати, адже вона втратить корисні властивості, а може й взагалі стати небезпечною.
Про це пише The Sun.
Які продукти не можна заморожувати
Яйця
Ціле яйце заморожувати не можна, адже при взаємодії з дуже низькими температурами шкаралупа просто трісне. Якщо все-таки необхідно зберігати такий продукт довше, то можна збити яйця і заморозити в герметичному пакеті.
Вершкові страви
Важливо пам'ятати, що усі страви, які мають кремову основу, можуть відокремитися або звернутися при зберіганні в морозильній камері. В результаті смак страви сильно зіпсується.
Йогурт
Йогурт може згорнутися та стане крупинками і буде не смачним.
Вино
За словами фахівців, морозилка зіпсує смак вина. Замість того, краще його покласти до холодильника.
Газовані напої
Низькі температури на воду ніяк не вплинуть, але сама пляшка в морозилці може тріснути або вибухнути.
Майонез
Такий продукт не потрібно заморожувати, адже у складі майонезу є яйця, які при низьких температурах відокремляться. В результаті залишиться велика банка олії та яєць.
Паста
Якщо ви заморозили приготовану пасту, то після розмороження вона перетвориться на кашу.
Салатне листя
У морозилці зелень салату перетворюється на слизову кашку. Тому цього не можна робити.
Трави
У морозилці трави втратять форму та стануть слизькими.
Розморожене м'ясо
Заборонено заморожувати вже розморожене м'ясо. Все тому, що це небезпечно, адже повторне заморожування погіршує текстуру м'яса.