Відомий український кулінар Євген Клопотенко присвятив Збройним силам України пиріг під назвою "Антонівський міст".
Головний інгредієнт рецепту – яблука сорту Антонівка, які ідеально допомагають збалансувати смак шарлотки.
"Цей варіант знаменитого пирога ми вирішили присвятити Збройним Силам України, які відважно боронять нас від ворога. Всі українці та світ у захваті від їх точної роботи в районі Антонівського мосту, що на Херсонщині. Саме тому для нашого рецепта шарлотки ми вирішили взяти співзвучний сорт яблук – Антонівка, і запекти їх у ніжному тісті, - поділився Євген Клопотенко. – Ми спеціально запекли шарлотку у формі для кексу, аби посередині була дірка, як символ влучності ЗСУ. Звісно, нічого спільного назва цього сорту з мостом на Херсонщині не має, але хто в темі, зрозуміє, що до чого. Тож не зволікайте і готуйте цей чудовий пиріг!"
Євген Клопотенко наголосив, що яблучна шарлотка має вдатися кожному українцю, бо їжа – це теж зброя.