Смачніше, ніж у кав'ярні: як приготувати ідеальну розчинну та заварну каву вдома

Чашка кави здатна покращити ранок – підбадьорити, надати сили та підвищити настрій. Багато хто купує напій дорогою на роботу, проте цілком можливо приготувати його вдома. Якщо знати деякі секрети - вийде не гірше, а навіть краще, ніж у кав'ярні.

Заварна кава в турці

Не всі вміють правильно заварювати каву в турці. Мелену каву можна заливати як гарячою, так і холодною водою. Однак у другому випадку вона готуватиметься довше і матиме більш виражений смак. У другому – м'якший.

Більш насиченим напій буде, якщо тричі знімати його з вогню, коли з'являється пінка.

Ніжний смаковий відтінок додасть шматочок вершкового масла. Поекспериментуйте з улюбленими прянощами – корицею, ваніллю, мускатним горіхом, гвоздикою та кардамоном. Хитрість – гуща осяде швидше, якщо до готової кави додати ложку холодної води.

Заварна кава в чашці

Такий варіант теж цілком має місце. Засипте потрібну кількість кави в чашку, залийте окропом і зачекайте чотири хвилини. Обережно перемішайте напій, зніміть пінку та дегустуйте. Примітно, що дрібніший помел даватиме готовому напою більше гіркоти.

Розчинна кава

Як би не обурювалися кавові гурмани, але розчинна кава залишається найпопулярнішою. Справа в тому, що її набагато простіше готувати. Однак часто смак виходить із неприємною кислинкою. Це зумовлено особливостями його хімічного складу.

Щоб запобігти небажаному смаковому акценту, розчиніть каву в невеликій кількості холодної кип'яченої води, і тільки після цього додайте гарячу.

До речі, якщо чай заварюється окропом, то оптимальна температура для приготування кави – 90-96°C.