Багато продуктів харчування на українському ринку дорожчають. Головна причина - дорожчання палива та електроенергії. Найбільше під цю тенденцію підпадають молочні та м'ясні продукти. Їхня вартість продовжуватиме зростати до кінця осені.
За даними експертів Інституту аграрної економіки, у серпні відбулося прогнозоване вченими незначне подорожчання окремих видів свинини. Так, свинячі ребра, підочеревина, ошийок, лопатка додали в ціні. У той же час свиняча грудина та солоне сало стали дешевшими.
Очікується, що у вересні ціни на м'ясо залишаться майже такими, як були у серпні, а у жовтні-листопаді вони підвищаться на 5% через збільшення виробничих витрат: подорожчання палива, електроенергії та кормів.
Станом на 10 вересня, середня вартість свинячого гуляшу становить у супермаркетах 245,16 грн за кг. При цьому гуляш можна купити за найнижчою ціною - 208,95 грн.
Вартість яловичих ребер становить у середньому 160,48 грн за кг, свинячі ребра дорожчі – 182,96 грн за кг. Свинину на шашлик у середньому можна купити за 206,20 грн/кг.
Курка залишається найдоступнішим м'ясом, але і на неї цінники зростають. Так, куряче стегно на сьогоднішній день коштує в середньому 110,95 грн, гомілка – 79,95 грн за кг, тушка – 78,80 грн за кг, куряче філе – 149,93 грн за кг.