Цьогорічні ціни на паску трохи збентежили українців. За найменшу пасочку доведеться віддати 30-50 гривень. А за майже кілограмову випічку від деяких виробників просять більше тисячі.
Про те, за скільки можна придбати святкову випічку, розповідає agronews.
Залишилося менше тижня до головного християнського свята – Великодня, який християни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня. Зазвичай до цього дня віряни (та й атеїсти також) накривають щедрий стіл, чільне місце на якому посідають паска та крашанки. Деякі господині до цього свята випікають паски власноруч, хизуючись одна наперед одної своєю випічкою, що вабить око і спокушає шлунок. Але й багато хто воліє купити паску в магазині. Адже перед святами кондитери пропонують паски на різний смак і гаманець.
Однак цьогоріч ціни на паску відчутно "кусаються". У магазинах діапазон цін на цю випічку переважно від 50 до півтори сотні гривень. Щоправда, подекуди можна надибати й крихітні дешевші пасочки, а також більші за вагою та розміром паски, які можна вважати крафтовими.
Наприклад, виробник “Culta" пропонує паски вагою 150 грамів за 49,90 грн, А от паска вагою 360 грамів від “Biscotti” вже обійдеться у 114 гривень.
Окрім традиційної паски, до якої звикла більшість українців, у супермаркетах також можна придбати панетоне – кекс, схожий на паску, випечений за італійською рецептурою. Його ціна – від 120 гривень і вище. Так, за панетоне від Chef D’Italia вагою 900 грамів, випечену з родзинками і цукатами, продавці просять 500 гривень.