Ягоди, гарбузи та анчоуси – імуно-стимулюючі продукти, які радять вчені для боротьби зі стресом

Дієтолог Сонді Брунер, співавтор нової кухарської книги "Протизапальна дієта та Плани дії" рекомендує вживати імуно-стимулюючі продукти, які разом із гарним сном та вмінням керувати стресом, допоможуть боротися з хворобоами та поганим настроєм.

Листова капуста Кале

Все, що має темно-зелений колір містить начисені омега-3 жирні кислоти, здорові жири, які заспокоюють запалення. А вітаміни у зелених листових допоможуть боротися зі стресом, головну причину запалень.

kale.full

Ягоди

Чорниці, малина і полуниці містять не лише блокують ферменти, які викликають запалення, але є "потужним антиоксидантом, що допомагають боротися із пошкодженням клітин".

Патісон

Патісон та гарбуз містять сполуки, так звані кукурбітакіни, що допомагають блокувати ферменти, що викликають запалення.

Анчоуси

Ця рибка містить омега-3 жирні кислоти, що борються із запаленням. Їх варто додати до свого раціону, разом із лососем та палтусом.