
16:48, 19 лютого 2017 р.
Українці зможуть перейти на віскі місцевого розливу
Якщо законопроект приймуть, свою частку прибутку отримають і жителі сіл, які вирощують жито, овес, кукурудзу, пшеницю.
Виробникам алкоголю хочуть дозволити випускати напої на основі солодового спирту.
Законопроект з такою пропозицією днями з'явився у Верховній Раді (№6075). Автори документа (відомі аграрні лобісти) відзначають, що в переліку спиртів, які можуть використовуватися для виробництва алкогольних напоїв в Україні, немає солодового спирту. Автори пропонують виправити цю помилку і внести солодовий спирт в перелік дозволеної сировини.
У аграрного лобі є і свій інтерес: вони розраховують на збільшення попиту на ячмінь, з якого цей спирт і робиться, що гарантує їм розширення посівних площ і гарні ціни.
"Таким чином обмежується право вітчизняних виробників виробляти конкурентний продукт, зокрема, віскі", - йдеться в пояснювальній записці.
За даними Інституту аграрної економіки, в минулому році в Україні було зібрано близько 10 млн тонн ячменю, що на 17,3% більше, ніж у попередньому сезоні. Але домогтися високого валу вдалося тільки за рахунок врожайності, особливо площі під цією культурою селяни не розширюють.
Якщо законопроект приймуть, свою частку прибутку отримають і жителі сіл, які вирощують жито, овес, кукурудзу, пшеницю (їх також додають спирт для віскі).
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
11:37
12 грудня
14:01
11 грудня
16:19
7 грудня
Оголошення
15:51, 1 грудня
13:33, 4 грудня
11:24, 5 грудня
10