• Головна
  • Українці зможуть перейти на віскі місцевого розливу
16:48, 19 лютого 2017 р.

Українці зможуть перейти на віскі місцевого розливу

Якщо законопроект приймуть, свою частку прибутку отримають і жителі сіл, які вирощують жито, овес, кукурудзу, пшеницю.

Виробникам алкоголю хочуть дозволити випускати напої на основі солодового спирту.

Законопроект з такою пропозицією днями з'явився у Верховній Раді (№6075). Автори документа (відомі аграрні лобісти) відзначають, що в переліку спиртів, які можуть використовуватися для виробництва алкогольних напоїв в Україні, немає солодового спирту. Автори пропонують виправити цю помилку і внести солодовий спирт в перелік дозволеної сировини.

У аграрного лобі є і свій інтерес: вони розраховують на збільшення попиту на ячмінь, з якого цей спирт і робиться, що гарантує їм розширення посівних площ і гарні ціни.

"Таким чином обмежується право вітчизняних виробників виробляти конкурентний продукт, зокрема, віскі", - йдеться в пояснювальній записці.

За даними Інституту аграрної економіки, в минулому році в Україні було зібрано близько 10 млн тонн ячменю, що на 17,3% більше, ніж у попередньому сезоні. Але домогтися високого валу вдалося тільки за рахунок врожайності, особливо площі під цією культурою селяни не розширюють.

Якщо законопроект приймуть, свою частку прибутку отримають і жителі сіл, які вирощують жито, овес, кукурудзу, пшеницю (їх також додають спирт для віскі).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#віскі #виробництво #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...