17:11, 14 вересня 2021 р.
Страви з молодої картоплі: рецепти від досвідчених
Вересень - сезон молодої картоплі. Так що саме час розібратися, як цікаво і смачно її приготувати.
Картопля в духовці
інгредієнти
700 г молодої картоплі;
2 столові ложки оливкової олії;
1 чайна ложка паприки;
сіль за смаком;
мелений чорний перець - за смаком.
приготування:
Добре промийте картоплю. Викладіть його в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння на середньому вогні. Варіть ще 10 хвилин і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Викладіть картоплю на деко і злегка роздушіть кожен бульба товкачем. Полийте маслом і посипте сіллю і спеціями. Поставте в розігріту до 200 ° C духовку на 20 хвилин. Готова картопля повинна покритися рум'яною хрусткою скоринкою.
Картопля в глазурі
інгредієнти
450 г дрібної молодої картоплі;
2-3 столові ложки рослинної олії;
3 столові ложки соєвого соусу;
3 столові ложки меду;
1 зубчик часнику;
1 столова ложка насіння кунжуту.
приготування
Ретельно промийте бульби і просушіть в друшляку. У широкій сковороді на середньому вогні розігрійте масло і викладіть картоплю в один шар. Обсмажуйте овочі під кришкою 20 хвилин. Кожні 5 хвилин струшуйте сковороду, щоб картопля готувався рівномірно. Зсередини він повинен стати м'яким. Змішайте соєвий соус, мед і подрібнений часник і полийте цією сумішшю картоплю. Готуйте 4-5 хвилин, постійно помішуючи, поки соус не загусне, а готовий картопля не придбає блискучу корочку. Зніміть сковороду з вогню, посипте картоплю кунжутом і добре перемішайте.
Картопля з сиром
інгредієнти
1 кг молодої картоплі;
сіль за смаком;
60 мл оливкової олії;
мелений чорний перець - за смаком;
80 г пармезану або іншого твердого сиру;
кілька гілочок петрушки.
приготування
Добре промийте картоплю, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Додайте приблизно 2 чайні ложки солі і доведіть воду до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще близько 20 хвилин. Викладіть картоплю на деко і залиште на 10-15 хвилин, щоб вона охолола. Потім акуратно роздавите кожну картоплину товкачем або денцем склянки. Полийте овочі половиною масла і приправити сіллю і перцем. Запікайте 12-15 хвилин при температурі 230 ° C. Потім переверніть картоплю лопаткою, полийте олією, посипте приправами і залиште в духовці ще на 15 хвилин, поки блюдо не покриється хрусткою рум'яною скоринкою. Посипте тертим сиром і готуйте ще кілька хвилин, поки він не розплавиться. Перед подачею прикрасьте картопля дрібно нарізаною петрушкою.
Салат з картоплею
інгредієнти
900 г молодої картоплі;
сіль за смаком;
6 скибочок бекону;
1 червона цибулина;
60 мл яблучного оцту;
2 столові ложки води;
1 столова ложка оливкової олії;
1 столова ложка зернистої гірчиці;
½ чайної ложки цукру;
мелений чорний перець - за смаком;
кілька пір'я зеленої цибулі.
приготування
Промийте картоплю і зскребете з нього шкірку жорсткою стороною губки. Розріжте дрібні бульби навпіл, а великі - на четвертинки. Викладіть овочі в каструлю, залийте водою і підсолити. Доведіть до кипіння і варіть ще 15-20 хвилин. Картопля повинна легко протикати ножем або виделкою. Перекладіть її в друшляк, щоб стекла зайва рідина. У сковороді на середньому вогні обсмажуйте бекон близько 8 хвилин. Коли з'явиться хрустка скоринка, перекладіть бекон на тарілку, застелену паперовим рушником. На жирі, що залишився в сковороді, злегка обсмажте дрібно нарізану цибулю. Додайте оцет, воду, масло, гірчицю і цукор. Перемішайте, доведіть суміш до кипіння, зніміть з вогню і приправити сіллю і перцем. Викладіть в миску для салату злегка остиглий картопля, бекон і рубаний лук. Полийте гірчичною заправкою і перемішайте.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
11:23
24 грудня
10:46
20 грудня
Оголошення
17:52, Вчора
17:52, Вчора
17:52, Вчора
17:52, Вчора
live comments feed...