
10:14, 11 вересня 2023 р.
В Україні очікується ріст цін на м'ясо: коли та на скільки подорожчають свинина, яловичина та курятина

Багато продуктів харчування на українському ринку дорожчають. Головна причина - дорожчання палива та електроенергії. Найбільше під цю тенденцію підпадають молочні та м'ясні продукти. Їхня вартість продовжуватиме зростати до кінця осені.
За даними експертів Інституту аграрної економіки, у серпні відбулося прогнозоване вченими незначне подорожчання окремих видів свинини. Так, свинячі ребра, підочеревина, ошийок, лопатка додали в ціні. У той же час свиняча грудина та солоне сало стали дешевшими.
Очікується, що у вересні ціни на м'ясо залишаться майже такими, як були у серпні, а у жовтні-листопаді вони підвищаться на 5% через збільшення виробничих витрат: подорожчання палива, електроенергії та кормів.
Скільки коштує м'ясо у супермаркетах у вересні
Станом на 10 вересня, середня вартість свинячого гуляшу становить у супермаркетах 245,16 грн за кг. При цьому гуляш можна купити за найнижчою ціною - 208,95 грн.
Вартість яловичих ребер становить у середньому 160,48 грн за кг, свинячі ребра дорожчі – 182,96 грн за кг. Свинину на шашлик у середньому можна купити за 206,20 грн/кг.
Курка залишається найдоступнішим м'ясом, але і на неї цінники зростають. Так, куряче стегно на сьогоднішній день коштує в середньому 110,95 грн, гомілка – 79,95 грн за кг, тушка – 78,80 грн за кг, куряче філе – 149,93 грн за кг.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Як отримати ID-карту у столиці: особистий досвід та поради
Новини компаній
11:24
16:37
6 травня
09:30
6 травня
Полегшення щоденних задач в роботі: а чому ви й досі не на всю використовуєте Microsoft Excel?
Новини компаній
18:00
5 травня
Чому проєкти МАСЦО часто залишаються лише на папері
Новини компаній
09:00
5 травня
Оголошення
16:32, 30 квітня
08:40, 7 травня
4
13:30, 6 травня
07:46, 5 травня
11:30, 3 травня
23
live comments feed...