14:17, 16 квітня
Як зварити яйця на Великдень, щоб вони не потріскалися
Фарбувати на Великдень яйця – це давня традиція. Але часто господарки стикаються з тим, що під час варіння шкаралупа лопається, тому використовувати їх для прикраси вже не можна. Пропонуємо кілька лайфхаків, які допоможуть зварити яйця так, щоб вони залишилися цілими.
Сода
Досвідчені господині рекомендують дістати яйця з холодильника за 20-30 хвилин до варіння, щоб вони стали кімнатної температури. У каструлю або сотейник потрібно набрати достатню кількість води та додати одну столову ложку харчової соди. Цікаво, що багато хто кладе яйця в холодну воду, але варто опускати їх уже в окріп. Проварити яйця потрібно 7-8 хвилин. Після цього залити яйця холодною водою на 10-15 хвилин.
Метод 4-8-10
Шеф-кухарі часто використовують саме цей метод, щоб отримати варені яйця, що не потріскалися. Вони кладуть яйця в каструлю з теплою водою, додають дрібку солі та ставлять на вогонь. Після того, як вода закипить, вони вимикають вогонь, але не прибирають із плити. Щоб вийшли яйця некруто, їх потрібно дістати через 4 хвилини, в мішечку – через 8 хвилин, а круто – через 10 хвилин.
Лимонний сік або оцет
Деякі господині додають у воду, у якій варять яйця трохи лимонного соку чи оцту. Ці продукти можуть трохи пом'якшити шкаралупу, тим самим роблячи її більш стійкою до пошкоджень. У такий спосіб можна зберегти яйця цілими під час варіння.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
23:30
21 листопада
23:22
21 листопада
11:33
21 листопада
11:18
21 листопада
Хмельницький попрощався із захисниками: Євген Санін і Василь Стецюк віддали життя за Україну
Некролог
11:11
21 листопада
Шлях додому: як Kernel реалізує програми підтримки для ветеранів
Новини компаній
12:30
20 листопада
16:41
19 листопада
14:23
19 листопада
ТОП новини
Оголошення
19:24, 21 листопада
16:01, 12 листопада
19:24, 21 листопада
19:24, 21 листопада
19:24, 21 листопада
live comments feed...